Aktuelles News CZ

Turnaj “jedenáctek” v Litoměřicích

Jedenáctky si daly dostaveníčko v Drážďanech

  1. 10. 2022 se v Drážďanech konal další velký turnaj v rámci našeho projektu „BASKET4All: Když se sousedé od sebe učí“. Tentokrát to byl turnaj pro kategorii U11, tedy hodně mladé baskeťáky a baskeťačky. Díky možnostem haly, kde se nacházejí 3 hřiště vedle sebe, bylo možné přivítat den před Halloweenem 8 týmů.

Také tento rok byl turnaj ve znamení sportovní a kulturní výměny mezi dětmi, rodiči a trenéry, vedle družstev z Ottendorfu, Chemnitzu a Drážďan, se také účastnily celky z Ústí, Děčína a Litoměřic.

Přesně v 11 hod. se šlo na věc, více jak 90 dětí sportovalo na 3 hřištích ve sportovní hale gymnázia v drážďanské části Tolkewitz.

Stoprocentní nasazení všech dětí muselo být odměněno vydatným obědem a po krátké pauze na slehnutí se šlo opět na věc. Tentokrát se hrálo před obzvláště velkou kulisou, cestu do haly si našlo nezvykle hodně rodičů, aby podpořili tým svého malého sportovce či sportovkyně.

Projektový manažer z týmu Lead Partnera Gert Küchler zhodnotil turnaj takto:
„Dnes nebyl na prvním místě výsledek. O to více nás těší, že i tak každý hráč a hráčka do toho dali všechno. Je hezké sledovat, jak po turnaji odjížděly všechny děti s úsměvem na tváři. Turnaj znovu dokázal, jak rychle se dají překonat rozdíly skrze sport a společné radosti ze hry. A to je konečně také cíl našeho společného projektu.“

Group A (W/T/L) Group B (W/T/L)
ChemCats I (3/0/0) Decin (3/0/0)
Titans Blau (1/1/1) BC Ottendorf (2/0/1)
Usti (1/1/1) ChemCats II (1/0/2)
Litomerice (0/0/3) Titans Weiß (0/0/3)

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert